020-716 2727

Verox scooters Amsterdam

Scooters, accessoires, onderdelen en onderhoud

Garantie

service-garantie-300x214

Mankeert er iets aan je scooter dien je om aanspraak te kunnen maken op garantie je scooter aan Verox ter beoordeling aan te bieden en valt het nog onder garantie, dan halen wij indien je de scooter thuis hebt laten bezorgen deze gratis op, repareren wij het zo snel mogelijk en leveren we hem vervolgens weer bij jou thuis af ** Hiervoor brengen we om valste garantie meldingen te vermijden echter eerst wel €60,- voorrijkosten in rekening, waarvan 50% vooraf dient te worden betaald. Blijkt het daadwerkelijk ook om een garantiegeval blijkt te gaan, dan wordt je geld uiteraard teruggestort. In de tabel hieronder vind je de garantietermijnen per scooter deel.

Wil je garantie werkzaamheden door een andere dealer bij jou in de buurt laten uitvoeren kan dit natuurlijk ook, echter is deze dealer dan verantwoordelijk om deze garantie claim in overleg met de fabrikant te beoordelen en kunnen kosten hiervan niet op Verox worden verhaald.

Is er geen sprake meer van garantie, maar wil je wel graag je scooter betrouwbaar en zorgvuldig laten repareren door Verox? Ook dan komen onze monteurs graag naar jou toe.

Garantie per scooteronderdeel

Onderdeel Hoe lang garantie Wat valt niet onder garantie
Frame 3 jaar * Roest
Voorvork 3 jaar * Roest / oxidatie
Motor 3 jaar * Geen, slecht of te laat onderhoud plegen. Ondeskundig gebruik of gesleutel. Zelf verwijderen of onklaar maken van begrenzer.
Wielen 3 jaar * Zijslagen/Hoogteslagen door gebruik (heel hard tegen stoeprand oprijden o.i.d.)
Banden Dag van aankoop
Remmen 2 jaar Slijtage
Uitlaat 2 jaar Roest
Kappen Dag van aankoop
Standaard 2 jaar Ondeskundig gebruik
Zadel 2 jaar Schade door vallen of scherpe voorwerpen en verkleuring. Te zware belasting of ondeskundig gebruik
Accu 1 maand Vervalt bij aanwezig van een alarmsysteem
Verlichting Dag van aankoop
Overig Dag van aankoop

 

De garantie die gegeven wordt op het motorblok zal alleen op de onderstaande slijtvaste onderdelen gelden.

Wel 3 jaar motorgarantie:      Geen 3 jaar motorgarantie:        
– Carburateur – Achterkoppeling
– Cilinder en zuiger – Bendex
– Cilinderkop – Variateur
– Inlaatspruitstuk – V-Snaar
– Krukas
– Lagers van overbrengingshuis
– Nokkenas
– Oliepomp
– Startmotor

 

De garantie wordt alleen aan de eerste eigenaar gegeven mits alle onderhoudsbeurten correct en bij de dealer waar de scooter gekocht is, zijn uitgevoerd. De onderhoudsbeurten moeten in het door deze dealer aangeleverde onderhoudsboek worden aangetoond. Garantie is alleen van toepassing op fabrieksfouten en op de niet slijtagegevoelige onderdelen. Bij garantie zal de dealer het defecte onderdeel aan fabrikant terugsturen.

Uitgesloten van garantie zijn:
Batterijen en accu’s, opgevoerde scooters of scooters waar zelf aan is gesleuteld, breukschade, het kapot trappen van de kickstart deksel, transportschade, voertuigen die gebuikt worden voor off road gebruik, showroommodellen of afgeprijsde artikelen, roestvorming, plasticwerk zoals kuipdelen, verkleuring en op chromen delen.

Garantie vervalt:
Na ondeskundig gebruik, na het niet uitvoeren van onderhoudsbeurten of bij verwijtbare schades zoals het rijden met geen of te weinig olie en/of het gebruik van verkeerde olie of benzine. Indien uw scooter niet defect blijkt te zijn, zullen er door verox onderzoek kosten in rekening gebracht worden. Garantie kan alleen verleend worden wanneer het ingevulde onderhoudboekje aanwezig is.

(* geldig vanaf alle 2013 geleverde scooter modelen)
(** geldt voor alle woonplaatsen in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden)