020-716 2727

Verox scooters Amsterdam

Scooters, accessoires, onderdelen en onderhoud

Meest gestelde vragen

Hoe lang heb ik garantie?

We geven 3 jaar garantie op de motor en tot maximaal 6000km, mits je al het benodigde onderhoud aan je scooter aantoonbaar op tijd hebt laten uitvoeren. Onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, vallen hier natuurlijk niet onder. Kijk voor een compleet overzicht van onze garantie termijnen naar onze garantietabel en algemene voorwaarde.

Reparaties worden in het geval van garantie altijd kosteloos uitgevoerd zolang je dit door Verox laat uitvoeren. Je hoeft dus niet te betalen voor nieuwe onderdelen en er wordt geen uurloon berekend.

Bezorgen jullie ook aan huis?

Ja, vanaf slechts €39,- brengen wij je scooter bij jou thuis als je in Noord / Zuid Holland of Utrecht woont. Wij leveren daarnaast tegen een kleine extra vergoeding ook door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Waar komen agm en IVA scooters vandaan?

agm en IVA scooters worden uit China geïmporteerd door onze betrouwbare en professionele Nederlandse partners welke zorg dragen voor de kwaliteit controle van de fabriek. Zij beschikt over een zeer grote voorraad en levert daarmee snel onze scooters en onderdelen zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Op welke levertijd kan ik rekenen?

Wanneer jouw aanbetaling (of financieel lease goedkeuring) door ons is ontvangen, starten wij met de aanvraag van het kenteken. Wij gaan hiervoor uit van een levertijd van ongeveer 6 tot 10 werkdagen. Is de scooter die jij hebt besteld niet voorradig, dan zijn we afhankelijk van onze leverancier. Wij zullen je echter altijd hiervan tijdig op de hoogte stellen en eventueel een alternatieve oplossing zoeken.

Verschil tussen brom / snor scooter?

Een 45 km/h scooter is voorzien van een bromfiets kenteken bewijs en een gele nummerplaat. Op een brom-scooter moet u een helm dragen en bent u verplicht om binnen de bebouwde kom op de autobaan te rijden,buiten de bebouwde kom rijdt u op het fietspad naast de autobaan.

Een 25 km/h snorscooter is voorzien van een snorfiets kenteken bewijs en een blauwe nummerplaat. Tijdens het rijden op deze scooter bent u niet verplicht tot het dragen van een helm, en moet u op het fietspad rijden waar mogelijk.

Wat is het verschil tussen 2 en 4 takt?

Een 2 takt scooter is meestal iets sneller kwa optrekken, heeft een hoger toerental, en is kwa-brandstofverbruik minder zuinig (gemiddeld verbruik 1:20) als een 4 takt scooter. Bij een 2 takt scooter tank u euro 95 en vult u geregeld het olie reservoir met 2 takt olie welke met de benzine word gemengd tbv motor smering. De verbranding van dit mengsel en de stank die er bij vrijkomt is waardoor een 2 takt scooter ook wel word gezien als vervuilend.

Een 4 takt scooter is op dit moment helemaal in opkomst omdat deze veel zuiniger is (gemiddeld verbruik 1:30), milieu vriendelijker, en is minder onderheven aan slijtage door zijn lagere toerental. U tankt bij een 4 takt scooter ook gewoon euro 95, maar hoeft geen olie bij te worden gevuld die word gemengd voor de verbranding. De smering van een 4 takt scooters gebeurt dmv olie in het carter die u geregeld dient te controleren met een pijlstok net als bij een auto.

agm en Iva scooters maken gebruik van een GY6 motor welke oorspronkelijk door Honda is ontwerp in de jaren tachtig.  Deze 4-takt motor heeft een enkele cilinder met ketting aangedreven bovenliggende nokkenas die twee kleppen bedient en welke door lucht en olie gekoeld word. De electronische ontsteking van de CDI word door een magnetische trekker op het vliegwiel bedient. De GY6 motor heeft daarnaast een ingebouwde zwenkarm met automatische CVT-transmissie die door een riem word aangedreven. Hoewel Honda zelf niet langer gebruik maakt van dit ontwerp op hun scooters, word net als door Peugeot, Sym en Kymco door agm en IVA onder licentie nog gebruik gemaakt van dit uiterst betrouwbare ontwerp. Deze gy6 type motoren zijn zeer robust en kunnen heel betrouwbaar zijn, echter hebben door slechts enkele leveranciers die gebruik hebben gemaakt van goedkopere materialen een negatief imago gekregen. Door echter gebruik te maken van de juiste materialen zoals de benzine en vacum slangen etc zijn deze problemen vaak snel en voorgoed verholpen!

Voor de nieuwe ge-update 2016 IVA Lux modelen zullen wij daarnaast binnenkort gefaseerd het compleet nieuwe en sterk doorontwikkelde GY6B, GY7  of GY-11 motortype gaan introduceren. Dit is en kwalitatief sterk verbeterd ontwerp en de eerste stap in de voorbereiding op de nieuwe 2018 emisie eisen. Wil je meer weten over dit type motor of hem bij ons zelf komen bekijken neem dan contact met ons op.

GY11

  • 2016 IVA 4-takt motorblok
  • Brandstofverbruik lager dan voorheen
  • Meer vermogen
  • Beter startende scooter en goede loop in elk toerental
  • Rijdt rustiger en soepeler
  • Minder olieverbruik
  • Klaar voor EURO4 standaard

Recyclingbijdrage

Ruim 70% van het gewicht van een bromfiets kan worden gerecycled. Denk daarbij aan de olie, brandstof, accu en het metaal. Vanaf 1 maart 2013 betaalt u bij aankoop van iedere nieuwe scooter in Nederland €5,- recyclingbijdrage welke door de dealer weer word afgedragen aan stichting SRN. Stichting SRN (Scooter Recycling Nederland) is een initiatief van de RAI vereniging (welke alle Nederlandse fabrikanten en importeurs vertegenwoordigt) en de Bovag met het doel om een milieuvriendelijke verwerking van oude brom- en snorfietsen te verbeteren. Deze bijdrage word gebruikt om de recyclekosten en administratieve afhandeling te betalen.

Verox scooters is aangemeld bij stichting SRN als officieel recycle inname punt. Als u uw brommer of snorfiets inlevert om gerecycled te worden, krijgt u bij Verox en vrijwaringbewijs. Dit document geeft aan dat u niet meer verantwoordelijk bent voor de verzekering, motorrijtuigenbelasting, en eventuele bekeuringen.

Hoe kenteken op naam zetten?

Met uw “tijdelijke documentnummer en tenaamstellingscode” moet u naar het dichtstbijzijnde postkantoor om daar uw scooter te laten registreren op uw naam. Wij kunnen deze registratie online controleren. Dit wordt dagelijks gedaan. Dit is voor ons een preventie maatregel om te voorkomen dat klanten op een niet ten naam gestelde scooter rijden.

Vanaf 2014 krijg u geen kentekenbewijs meer maar een KentekenCard. U krijgt deze pas thuisgestuurd nadat u het voertuig bij het postkantoor te naam heeft gesteld. Op deze pas staan zowel de gegevens van het voertuig als de kentekenhouder, informatie die voorheen op de afzonderlijke papieren kentekenbewijzen te vinden was.

Indien u gebruik gaat maken van de openbare weg terwijl uw voertuig nog niet geregistreerd is, dan is dat namelijk strafbaar en kan bij aanhouding van politie in enkele gevallen soms leiden tot inbeslagname van uw voertuig.

Moet ik mijn scooter verzekeren?

In Nederland is ieder te naam gesteld en dus geregistreerd voertuig verzekeringsplichtig. Dus ook als er niet mee gereden wordt en ook als uw voertuig geen gebruik maakt van de openbare weg. Kortom als uw scooter op naam staat bent u verplicht deze te verzekeren.

Het RDW (rijksdienst van het wegverkeer) controleert steekproefsgewijs doormiddel van het landelijk WRAM systeem of uw voertuig verzekerd is. Blijkt het dan dat uw scooter niet verzekerd is en ook nog niet geschorst is dan mogen zij u een sanctie opleggen van 400 EURO!!

Bromfietsrijbewijs:

U heeft een bromfietsrijbewijs (categorie AM) nodig om op een bromfiets, snorfiets, brommobiel en spartamet te mogen rijden. U bent strafbaar als u zonder bromfietsrijbewijs rijdt en u kunt dan een boete krijgen. Ook loopt u de kans dat uw verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt.

Heeft u een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A)? Dan hoeft u geen apart bromfietsrijbewijs te hebben.